Monday, 2011 September 5 18:21 Postolta: eft.julia Hozzászólások: 0

EFT tréning

 

                                 

                  EFT Alapok

                    Miről is szól a tréning?

 

               Arról az éppen kialakulóban lévő tudományról, amelyet energetikai pszichológiának hívnak és ötvözi az 5000 éves gyógyászati hagyományokat a modern biokémiai, agykutatási, pszichológiai eredményekkel. Az emberi szervezet bioenergiáját használja a gyógyításra, felismerve, hogy negatív érzelmeink és végső soron betegségeink alapvető oka mindig valamilyen energetikai blokk, legyen szó lelki problémákról (harag, félelem, fóbia, stb.), vagy testi érzésekről (fájdalom, görcs, nyomás, stb.) 

 

    Az energetikai pszichológiának, bár nagyon új tudomány, máris számos ága van, amelyek az alkalmazott technikában különböznek egymástól. Ilyen technika például a TFT (Thoght Field Therapy), az AFT (Aggregate Field Therapy), a MET (Meridian Energy Therapy), az EFT (Emotional Freedom Technique) és még mintegy 80-100 különböző technika.

 

     A tréningen részletesen a Gary Craig által kifejlesztett (Emotional Freedom Technique) Érzelmi Felszabadítás Technikájával foglalkozunk. Ez a jelenleg ismert leghatékonyabb és talán a legnagyobb jövő előtt álló módszer.

 

       A tréning 2 napja során mindenki megtapasztalja legalább egy testi problémájának megszűnését, egy fájdalmas emlékének oldását, megszabadul legalább egy fóbiájától és legalább egy káros szenvedélyétől (pl. az édesség iránti vágyától). Mindenki saját magán érezheti a módszer hatását! Megtanulja, hogyan lehet biztonságosan önmagán és másokon alkalmazni.

 

        Úgy érzem, hogy ma Magyarországon – a jelenlegi mentális és egészségügyi helyzetet ismerve – szükség van egy olyan módszerre, amely hatékonyan kiegészítheti a nyugati orvoslást.

Tapasztalataim azt mutatják, hogy az EFT a leghatékonyabb módszer, amellyel rövid időn belül látványos javulást lehet elérni, és ott is segít, ahol esetleg más módszerrel nem tudtak további eredményeket elérni.

 

Részletek következnek Gary Crayg kézikönyvéből

 

                                                           Mi az EFT?

 

         Az EFT egy új felfedezés, amely ezreket szabadított meg a fájdalmaitól, betegségeitől és érzelmi problémáitól. Az akupunktúra különleges változatának is nevezhetjük, de az EFT nem használ tűket. Ehelyett ujjhegyünk kopogtatásával serkentjük testünk bizonyos energia meridián pontjait. A módszert nagyon egyszerű megjegyezni, és bárhol elvégezhető. Az EFT legfontosabb felfedezése a következő állítás:

 

            „Minden negatív érzelem oka valamilyen zavar, vagy szakadás a szervezet

                                               energiarendszerében.”

 

         Mivel a fizikai fájdalmaink és betegségeink nagyon nyilvánvalóan kapcsolódnak az érzelmeinkhez, ezért a következő állítás is igaznak bizonyult:

 

         „A legtöbb fizikai fájdalmat és betegséget megoldatlan negatív érzelmeink okozzák.”

 

         Ez az egyszerű állítás

 

-          az 5000 éves keleti felfedezéseken és megállapításokon és

-          Albert Einstein 1920-as években tett megállapításán alapul, amely kimondja, hogy minden (még az emberi test is) energiából tevődik össze.

 

        Ezeket az elméleteket a nyugati orvostudomány nagymértékben figyelmen kívül hagyja, és ez az, amiért az EFT gyakran akkor is működik, amikor semmi más nem. Ez nem az EFT nagyszerűsége miatt van, hanem inkább azért, mert a hagyományos gyógyító technikák egyszerűen nem vesznek tudomást ezekről az egyszerű, de alapvető tényekről. A módszer képes drámaian megváltoztatni az Ön és környezete életét. Sokak számára a függetlenséget hozza el. Függetlenség alatt itt a negatív érzelmektől való megszabadulást értjük. Ebben a szabadságban mindenki növekedni és fejlődni tud, mindegy, milyen rejtett akadályok tartották vissza eddig a lehető legjobb teljesítmény elérésétől.

         Szabadság az, amikor megszabadulunk az évekig tartó önbizalomhiánytól, az ellenállástól, vagy egy szeretett személy elvesztése fölött érzett fájdalomtól, a haragtól, az erős negatív emlékektől, ideértve a nemi erőszakot, és az erőszak más formáit is.

         Szabadság, mikor nagyobb bevételeket érünk el, javulnak az üzleti sikereink, új vállalkozásba kezdünk, sportteljesítményeink javulnak, sikerül lefogynunk, könnyebbé válik a kommunikáció másokkal, ki merünk állni nagy nyilvánosság elé beszédet mondani, vagy megvalósíthatjuk előadói hajlamainkat (pl. énekessé, színésszé válhatunk).

         Szabadság az, mikor megszabadulunk azoktól az aggodalmainktól, amelyek miatt gyógyszereket szedünk évek óta, vagy alkoholt iszunk, vagy cigarettázunk, vagy rendszeresen „megtámadjuk” a hűtőnket.

         Szabadság, mikor az ember könnyedén képes kifejezni a szeretetét minden és mindenki iránt, örömmel és biztonsággal sétálgat ezen a Földön, harmóniában és békességben él önmagával és másokkal egyaránt.

         De szabadság az is, ha elfelejtjük intenzív félelmeinket, fóbiáinkat, aggodalmainkat, pánikrohamainkat, szenvedélybetegségeinket, depressziónkat, bűntudatunkat, és így tovább.

 

                                       Milyen előnyei vannak az EFT-nek?

 

          Az EFT bevezetésével hatalmas lépéseket tehet a gyógyulás folyamatában (akár szakember, akár páciens). A „beszélgetős terápia” hónapokig vagy évekig tartó folyamata helyett az EFT gyakran már egy vagy két alkalom után is tiszta és alapos munkát végez, de néha elég hozzá néhány pillanat is. Ezeket az utóbbi, közel azonnali eredményeket „egy perces csodáknak” hívjuk. Ha megfelelően alkalmazza az EFT-t, az esetek több mint 50 %-ban meg fogja tapasztalni ezt az élményt.

        Ha már megtapasztalta, milyen jól tisztítja az EFT az érzelmi problémákat, a következő lépés annak megfigyelése, hogyan képes eltüntetni a fizikai betegségeket is. Fejfájás, hátfájdalom és más kényelmetlenségek javíthatók, vagy akár teljesen el is tüntethetők a segítségével. Javulhat a látása, és a mindennapi stressz is kevésbé fogja károsítani a szervezetét.

        Íme, néhány példa az eddig alkalmazott területek közül a teljesség igénye nélkül: fájdalomcsillapítás, harag megszűntetése, szenvedélybetegségek elmulasztása, súlycsökkentés, megszabadulás aggodalmaktól, traumáktól, depressziótól, félelmektől, fóbiáktól, allergia, légzési problémák, vérnyomás, kapcsolatterápia, női problémák, gyerekekkel kapcsolatos kérdések, iskolai, sport és szexuális teljesítmények. De kiválóan alkalmazható súlyos betegségek gyógyításában is fizikai és érzelmi síkon egyaránt (a migréntől a rákig).

        Ennek megfelelően gyakorlatilag bármire használható a módszer. Ez az egyik legfantasztikusabb dolog benne. Ugyanazt az alap módszert alkalmazza, ha a nyilvános szerepléstől való félelmétől akar megszabadulni, vagy ha a sportteljesítményén akar javítani.

Ugyanúgy tudja használni az egyszerű megfázástól kezdve a rákig mindenre. Szinte minden, könyvekben szereplő érzelmi probléma, betegség esetén értünk már el eredményeket, beleértve a félelmeket, traumákat, depressziót, szomorúságot, és skizofréniát is. Ezért gondolhatja úgy, hogy az EFT a hiányzó, eddig keresett láncszem az egészségének és boldogságának megtalálásához. Ha egyszer valóban felismeri az EFT egyetemes természetét, valószínűleg Ön is könnyűszerrel fog csatlakozni lelkes követőinek egyre növekvő táborához. Semmi ehhez fogható módszer nem létezik.

 

Mindemellett:

 

  • · Nincsenek többé tabletták és gyógyszerek.
  • · Nincs többé szükség a múltbeli traumatikus élmények újbóli, fájdalmas átélésére.
  • · Nem tart hónapokig, vagy évekig, sőt gyakran csak percekig tart.
  • · Az EFT-nek nincsenek negatív mellékhatásai!
  • · Nincs sebészeti beavatkozás.
  • · Nincsenek tűk.
  • · Fájdalommentes, vagy egészen kevés fájdalommal jár.
  • · Az EFT hatása maradandó, és nem múlik el!

 

         Ehelyett néhány láthatóan ártalmatlan tevékenység van, amelybe a kopogtatás, dúdolás, számolás, és a szemek forgatása tartozik bele. Mostanáig több mint 100.000 ember használta az EFT-t, és a panaszok száma jóval az 1 % alatt van. Rövid ideig érezhet valaki émelygést, és esetenként néhány ember arról számolhat be, hogy „rosszabbul érzi magát”. De ezek a beszámolók annyira ritkák, hogy nem ismeretes, vajon valóban az EFT okozta-e a problémát.

 

 

Lehetséges okok, amikor az EFT nem működik

 

          Az EFT persze nem csodaszer és korántsem tökéletes. Nem működik 100 %-ban. De általában véve jól működik, és az eredmények látványosak. Az EFT a kibontakozó, alapvetően új szemléletű gyógyítás első lépcsőfoka.

          Azt fogja tapasztalni, hogy az EFT általában igen gyengéd, és lényeges eredményeket képes vele elérni minden fájdalom nélkül, vagy egészen kevés fájdalommal. Ez természetesen nem mindenkire igaz. Néhányunknak olyan intenzív problémái lehetnek, hogy puszta említésük is érzelmi vagy fizikai fájdalmakat okoz náluk. De megfelelően alkalmazva ezek a problémák is hatékonyan kezelhetőek az EFT-vel.

 

Kik használhatják ezt a módszert?

 

         Tulajdonképpen mindenki, aki megtanulta, önmagán és másokon, egyaránt. Néhány példa ezekre:

         Terapeuták megtaníthatják a betegeiknek ezeket az egyszerű módszereket, amelyeket ők otthon alkalmazhatnak magukon. Tanárok, hogy a diákjaik problémáin segíthessenek.

Edzők sportolóik teljesítményének növelésére. Szülők, akik gyermekeiken szeretnének segíteni. Orvosok, akik betegeik fájdalmainak enyhítésére használhatják. Masszőrök kombinálhatják masszírozási módszereikkel, hogy hosszabb és tartósabb hatást érhessenek el.

Spirituális vezetők alkalmazhatják bárkin, akinek úgy érzik, szüksége van rá. Csontkovácsok, akupuntúrával foglalkozók, és homeopátiát gyakorló természetgyógyászok bővíthetik a módszereiket, és megtaníthatják pácienseiknek is, hogy magukon alkalmazhassák. A lista a végtelenségig bővíthető. Nem lehet pontosan tudni, mennyi lelkes „kopogtató” használja ezeket a módszereket mások érdekében, de 100.000 körülire becsülhető a számuk, és körülbelül 1 millió alkalommal alkalmazhatták már világszerte.

 

         Ez a tréning egy különleges utazás az érzelmi felszabadítás felé vezető úton, azzal a céllal, hogy valódi eredményeket adjon az Ön kezébe. Kifejlesztheti azon képességét, hogy megszüntesse a félelmeit, fóbiáit, traumát okozó emlékképeit, haragját, bűntudatát, szomorúságát, és minden egyéb korlátozó, negatív érzelmét. És ez nem fog hosszú évekig tartani. Gyakran még a legsúlyosabb negatív érzelmek is egészen gyorsan eltűnnek. Erről saját maga is meg fog győződni, amikor gyakorolni kezdi a kopogtatást saját magán.

 

        Gondoljon bele: felülemelkedhet érzelmi problémáin, s ez által minden téren sokkal hatékonyabban folytathatja életét. Egy egyszerűen használható, hatékony módszert kap, amely segít személyes teljesítményének növelésében, és – ha Ön úgy dönt – környezete problémáinak megoldásában egyaránt. A tananyagot könnyen érthető példákkal, hasonlatokkal, képekkel, videó anyagokkal fűszereztük, hogy az EFT minden mozzanata világos és mindenki számára könnyen érthető legyen.

 

 

 És ezt a nagyszerű technikát egyetlen hétvége alatt elsajátíthatja!

 

                                                     TEMATIKA

 

1. nap

 

                                     - a Meridián Energia Technikák kialakulása

                                     - az energetikai pszichológia

                                     - az EFT kialakulása

                                     - a felfedezés: az EFT lényege

                                     - az EFT módszerének megtanulása lépésről lépésre

                                    - a módszer egyes lépéseinek gyakorlása

                                     - alkalmazás testi problémákra (gyakorlatok)

                                     - kérdések

 

2. nap

 

                                 - energetikai gyakorlatok

                                - a módszer alkalmazása egy fájdalmas emlékre

                                 - mások kezelése (bemutató és gyakorlatok)

                                 - alkalmazás függőség kezelésére (gyakorlatok)

                                  - alkalmazás fóbiák kezelésére (gyakorlatok)

                                  - mi a teendő, amikor az EFT látszólag nem működik

                                  - mitől működik az EFT? (egy tudományos hipotézis)

                                  - kérdések

 

 

EFT - Haladó technikák

Ha még nem kaptál tájékoztatót, de már végeztél nálam Alatanfolyamot, kérlek írj egy e-mailt és elküldöm a részletes programot!

 Jelentkezni lehet:

 

Telefonon: +36-30/ 269-5851, vagy 70/ 645-9513

E-mailben: nagyjuli@hotmail.com